Als u zich bezig houdt met digitale marketing dan heeft u het begrip linkbuilding vast wel eens voorbij zien komen. Het is onder andere een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie en het kan zeer positieve effecten hebben voor uw bedrijf. Denk aan meer bezoekers op uw website en toenemende conversies. Voor uw bedrijf is het interessant om op de hoogte te zijn van dit soort zaken, lees daarom het volgende artikel en kom erachter wat de voordelen van linkbuilding zijn.

De definitie van linkbuilding

Bij linkbuilding zorgt u ervoor dat externe websites naar uw website verwijzen door middel van links. Het gaat er wel om dat u kwalitatieve links gebruikt, van authoritative websites. Des te hoger de kwaliteit, des te beter de linkbuilding zal bijdragen aan de zoekmachineoptimalisatie van uw website. Uiteindelijk draait het er bij zoekmachineoptimalisatie om dat u op een organische manier hoger in de zoekresultaten van een zoekmachine terecht komt.

Door hoger in de zoekresultaten te komen, zal uw website meer bezoekers trekken. Het helpt bezoekers om de informatie te vinden waar ze naar op zoek zijn. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar sportweddenschappen in Belgi├ź, dan komt u terecht bij betrouwbare bookmakers zoals bet777. Zo ziet u dat zoekoptimalisatie goed werkt, door het uitvoeren van een zoekopdracht krijgt u namelijk precies waar u naar op zoek was.

Hogere plaats in de resultaten van de zoekmachine

Het voornaamste voordeel van linkbuilding is dat het helpt om hoger in de ranking van zoekmachines te komen op een organische wijze. Het maakt onderdeel uit van Search Engine Optimization (SEO). Als we het over organisch hebben, dan bedoelen we onbetaald. U kunt namelijk ook voor een hogere positie in de zoekresultaten betalen. In dat geval maakt u gebruik van Search Engine Advertising (SEA). De reden waarom u hoger zult scoren kunnen we als volgt verklaren. Zodra een zoekmachine zoals Google ziet dat diverse externe websites naar uw website verwijzen, dan zal de zoekmachine aannemen dat uw content interessant is. Dit wordt beloond door een hogere resultaten op de Search Engine Results Page (SERP).

Extra bezoekers

Zoals we net al bespraken, helpt linkbuilding om meer bezoekers aan te trekken. Doordat andere websites naar uw website verwijzen, kunt u meer bezoekers trekken. Als bezoekers op uw website terecht komen raken ze wellicht geïnteresseerd in uw producten en diensten. Op deze manier kunt u conversies verhogen en vertrouwen onder uw klanten vergroten. Bovendien helpt linkbuilding om naamsbekendheid op te bouwen binnen uw doelgroep.

Kwalitatieve linkbuilding

Probeer geen gebruik te maken van linkruil, oftewel uw website verwijst naar een andere website in ruil voor een verwijzing naar uw website. Als een externe website een link plaatst zonder een terugverwijzende link op uw website, dan zal de link meer waarde hebben. Daarbij is het aan te raden om voor websites te kiezen die relevant zijn en vergelijkbare inhoud hebben. Ten slotte helpt het om websites te kiezen die autoriteit zijn, want des te belangrijker een website is, des te hoger de waarde van de link. Pas bovendien op voor geautomatiseerde links, dit soort links zijn van lage kwaliteit en zullen niet beloond worden door zoekmachines.

Uitbesteden

Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om linkbuilding uit te besteden. Dit is een ideale oplossing als u binnen het bedrijf de middelen of tijd niet hebt om het zelf te doen. Daarbij zal een bureau dat gespecialiseerd is in SEO een hoop kennis hebben wat u in uw voordeel kunt gebruiken. Onderschat de complexiteit van SEO niet, een deskundige heeft jaren ervaring in dit vak en is op de hoogte van de laatste updates binnen zoekoptimalisatie.